آرامش در قلبی است که در تصرف خداست
کوچه بدون بن بست
صفحه نخست         تماس با مدیر         پست الکترونیک        RSS         ATOM
 
 
شنبه 21 بهمن 1391 :: نویسنده : Raziyeh

 یک از علل های مرگ و میر در کشورها ی  پیشرفته بیماری های کاردیووسکولار می باشند به طوریکه میتوان گفت  اولین علت مرگ در کشورهای  غربی ودومین علت مرگ در سرتاسر جهان بیماری های کاردیووسکولار  است . در سال 2005تقریبا 5/17 میلیون نفر از بیماری های کاردیووسکولار  فوت کردند که حدود 30%از میان مرگها در دنیا بوده است .80% از این فوت ها در میان جوامعی با درامد متوسط یا پایین در کشورها بوده است . در کشورهای شرق خاورمیانه افزایش توانایی اقتصادی همراه با رشد رشد سریع جمعیت منجر به افزایش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های کاردیووسکولار  شده است  . طبق اخرین اطلاعات 2004 مهمترین علت مرگ در ایران ،بیماری های کاردیووسکولار  حدود 40%کل مرگها را  شا مل میشده است. به همین خاطر میتوان گفت این بیماری مال باری سنگینی را بر روی سیستم سلامت جوامع تحمیل میکند

اگرچه  اترواسکلروزیس عموما بعد از دهه 50 زندگی اتفاق می افتد ولی این پروسه از زمان کودکی شروع میشود و در بزرگسالی پیشرفت میکند .تقریبا 50%کودکان حداقل یک یا بیشتر از عوامل التهابی ریسک فاکتورهای بیماری های کاردیووسکولار را دارا هستند .مهمترین ریسک فاکتور ها در کودکان کاهش فعالیت فیزیکی ،چاقی ،بالا بودن نسبت LDLبه HDL و زمینه ارثی بیماری های قلبی است (11) تحقیقات نشان میدهند که  که مهمترین فاکتورهای التهابی  در اترواسکلروزیس و بیماری های کاردیووسکولار شامل فیبرینوژن ،اینترلوکین-6 وCRP هستند. (11 )  به طور کلی اکثر بیماری های غیر مسری دارای ریسک فاکتورهای مشترک از قبیل سیگار ،رژیم غذایی فقیر، مصرف بالای الکل ،فشار خون، زندگی کم تحرک هستند. در یک مطالعه افرادی که دارای فشار خون بالا بودند خون آنها و سلولهای تک هسته ای محیطی انها دارای کاهش قابل توجهی از انتی اکسیدانهای فیزیولوژیکال همراه با کاهش فعالیت آنزیمی و مقدارGSH شده بودند.  مکانیسم این دگرگونی ها هنوز مشخص نشده اند ولی افزایش فعالیت پرو انتی اکسیدانها مخصوصا" NADPH اکسیداز که میتواند با انژیوتانسین 2 از طریق  تحریک رسپتور انژیوتانسین AT1(AGTR1 ) فعال شود دلالت بر مقدار زیاد ROS(reactive oxygen specie) در چندین مدل سلولی در فشار خون بالا دارد .همچنین واکنش ناکارامد مهمترین سیستم انتی اکسیدانی سیتوپلاسما هم در مطالعه گزارش شده ، توضیح داده شده است.افزایش فعالیت پرو انزیم ها محصولات ROS را افزایش میدهد که این امر ظرفیت  انزیمهای انتی اکسیدانی را اشباع میکند ومنجر به استرس اکسیداتیو بالا میشود و در نتیجه اترواسکلزیس میشود.(16) از دیگر ریسک فاکتورهای بیماری های کاردیووسکولار شامل فشار خونHT،کلسترول  بالای فامیلی FH و اختلالات چربی خون فامیلی FHC  هستند که  باعث تسریع اترواسکلروز و همچنین افزایش استرس اکسیداتیوOS میشوند. ولی اثرات منحصر به فرد انها تحت عنوان استرس اکسیداتو به خوبی شناخته نشده اند.(3) ریسک فاکتورهای مشترک بیماری کاردیوسکولار در زنان و مردان شامل سن ،اختلال چربی خون، فشار خون سیگار ،دیابت ،چاقی و عدم فعالیت هستند .علاوه بر ان زنان دارای ریسک فاکتورهای دیگری مانند مصرف قرصهای ضدبارداری وکاهش عملکرد تخمدانها بعد از یائسگی هستند. یائسگی،چاقی و زندگی بدون تحرک ریسک فاکتورهای مستقلی برای بیماری های کاردیووسکولار هستند.(12) منوپوز یک ریسک فاکتور برای CVDاست زیرا  کاهش استروژن  یک اثر مضر بر روی عملکرد کاردیووسکولار و متابولیسم دارد  ( 12). ریسک فاکتور مهم  دیگرسندرم متابولیک است این سندرم  دسته ای از اختلالات متابولیکی است که شامل مقاومت انسولین،چاقی شکمی،اختلالات چربی خون،فشار خون بالا و قند خون بالا است (15) نه تنهاهرکدام از این اجزای سندرم متابولیک به طور جداگانه باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری  های کادیووسکولارمیشود بلکه خود این سندرم هم به صورت واضح و فزاینده ای باعث افزایش خطر ابتلا به به بیماری  های کادیووسکولارمیشود.(15)  دریکی از تحقیقاتی که بر روی بیماری های کاردیووسکولار در سال 2009بر روی جمعیت شهری کلمبیا انجام شد ریسک فاکتورها ی ابتلا به این بیماری ارزیابی شدند.یافته های ناشی از این تحقیق نشان میدهند که  مهمترین عوامل عوامل خطر بیماری های کاردیووسکولار،  شامل عدم فعالیت 6/56%چاقی شکمی7/52%اختلال چربی خون3/35%سیگار19%سندرم متابولیک6/19%چاقی مربوط به BMI 4/17% است ریسک فاکتورهایی که بالاترین PARP  (the population attributable risk percentage)بودند شامل فشار خون (1/17%)توتال کلسترول 4/16%و عدم فعالیت (7/15%) بودند(4)

تغییر روش زندگی یک استراتژی اساسی برای پیشگیری ابتلا به بیماری  های کادیووسکولاراست ..یکی از اجزای تغییر روش زندگی صحیح غذا خوردن ،و این که چه مواد غذایی میتواند ما را از خطر ابتلا به این بیماری دور کند می باشد. مواد غذایی شامل انواع مختلفی هستند که یکی از انها اجیل ها می باشند اجیل ها هم دارای انواع گوناگونی هستند. به گردوها،پسته ها،بادام زمینی ها،cashew و یا مخلوطی از گردو،بادام زمینی و فندق ها اجیل گفته میشود . مصرف اجیل ها درمجموع بین 30تا108 گرم در روز متفاوت است. در برخی تحقیقات اجیل هادر غذاها به کار برده میشوند و در برخی دیگر به صورت خام،سرخ شده یا پخته شده و یا در فرم روغن یا آرد به کار برده شده اند در مقایسه با رژیم غذایی کنترل  اینکه از کدام گروه از اجیل ها بهتر اجتناب شوند کره اجیل ها  یا روغن هر نوع از انها می باشد. علاوه بر اسیدهای چرب غیر اشباع یک گانه و چندگانه که در  اجیل ها و کره بادام زمینی  هستند ترکیبات دیگری مانند ماکرونیوترینت ها که شامل  پروتئین های گیاهی و فیبرها و میکرونیوترینتهایی از قبیل پتاسیم،کلیسیم،منیزیم ،مس و توکوفرول و فیتوکمیکال هایی مانند فیتوسترول ،ترکیبات فنولیک،resveratrol ،ارژینین و انتی اکسیدانها ومقدار کمی سدیم وجود دارند که اثرات مفیدی بر روی بیماری های قلبی و عروقی دارند.(18)  (24)(1 )و( 16) همچنین اجیل ها دارای مقدار کمی اسیدهای چرب اشباع هستند (6 ) اثرات MUFAها مفیدتر ازPUFA ها برای محافظت بدن در برابر بیماری های قلبی و عروقی است .زیرا MUFA ها در مقابل اکسیده شدن مقاومت میکنند. غذاهای دریایی حاوی  اسیدهای چرب امگا 3  دارای برخی اثرات اترواسکروزیس که شامل خاصیت ضد اریتمیک در دزهای بالا و کاهش تری گلیسیرید هستند .این اثرات در برخی از منابع گیاهی نیز یافت میشوند.همانطور که ذکر شد بیشتر اجیل هل شامل منابع قابل توجهی ازMUFA و همچنین اجیل هایی مانند گردو منبع خوب امگا 6 و 3 هستند(29)جایگزینی گردو به جای MUFA در رژیم غذایی مدیترانه ای باعث بهبود اتساع عروق(وازودیلاتوری) اندوتلیوم ها  در افراد هایپرکلسترومی میشود این یافته شاید اثر محافظتی دریافت اجیل ها را بر روی عروق فراتر از کاهش کلسترول توضیح دهد (37)با توجه به ترکیبات موجود در اجیل ها این مواد غذایی میتواند بدن را در برابر برخی ریسک فاکتورهای کاردویووسکولار محافظت کنند که در ادامه به صورت فهرست وار مطالعاتی که بر روی هر یک از این ریسک فاکتور ها و ارتباط انها را با ریسک فاکتورهای  بیماری های کاردیو وسکولار توضیح می دهیم

آجیل ها و چربی خون

در مرور سیستماتیک که توسط Mukuddem-Petersen et al. انجام شد،  نویسنده به این نتیجه رسید که  مصرف 50-100  گرم  از اجیل ها 5 بار در هفته   بطوریکه قسمتی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب همراه با 35%چربی از کل انرژی باشد (غنی از اسیدهای چرب تک اشباع و چند اشباع). امکان دارد بتواند به طور مشخص کلسترول تام  خون  و LDL را در افراد نرمال وا فراد با چربی خون بالا راکاهش دهد(15).مصرف پسته به مدت 3 هفته کلسترول توتال و اندازه HDLرا بهبود می بخشد وهمچنین AOP خون را افزایش وMDA را کاهش می دهد بدون اینکه باعث افزایش وزن شود(16). چندین مطالعه نشان می دهند که کاهش کلسترول توسط اجیل هامیتواند به علت دریافت فیبرهای محلول در اب باشند.  در یک مطالعه متا انالیز یک رابطه معکوس بین دریافت فیبرها و بیماری های قلبی نشان داد. این مکانیسم که کدام فیبر کلسترول خون را بیشتر کاهش میدهد مشخص نیست . ولی در این مطالعه پیشنهاد می کندکه بعضی فیبرهای محلول در اب با اسیدهای صفراوی  و یا باکلسترول در روده کوچک باند میشوند ودر نتیجه  باعث کاهش  محتوی کلسترول سلولهای کبدی و باعث تنظیم رسپتورهایLDL و در نتیجه افزایش پاکسازی کلسترول میشود.دیگر مکانیسم پیشنهادی این است که  محصولات تخمیری  مانند استات، بوتیرات و پروپیانات باعث محدودیت ساخت اسیدهای چرب کبدی میشود (16)تحقیقات اخیر نشان میدهد با کاهش SFA ،LDL نیز کاهش می یابد مطالعات قبلی نشان میدهند کهLDL افراد با BMI بالاتر  بیشتر  نسبت به کاهش چربی رژیم غذایی کاهش می یابد .ساخت بالای کلسترول و همچنین کاهش جذب روده ای کلسترول در مقاومت انسولین  میتواند باعث افزایش کلسترول از طریق کبد و اثر روی رسپتورهای LDL و مقاوم ساختن انها به افزایش منظم تغییرات چربی رژیم غذایی می شود .زمانی که کلسترول کاهش  می یابد افزایش پاسخ به کلسترول رژیم غذایی و اثر کاهنده استرول های گیاهی کاهش می یابند.؟؟؟؟؟اجیل ها سرشار از استرول هستند که که میتوانند باعث  کاهش اثرات کلسترول شوند .ولی این امر زمانی که جذب کلسترول پایین است کمتر اثر بخش است در یک مطالعه اثر دریافت اجیل های برزیلی Bertholletia excelsa را بر روی چربی خون  بررسی کردند و دریافت اجیل برزیلی باعث کاهش توتال کلسترول،LDL وLDL اکسیداز شده است(2)اجیل برزیلی که از ناحیه امازون گرفته شده است دارای ترکیبات پیچیده ای میباشد که شامل ترکیبات بیو اکتیو مانند سلنیم،الفا و گاما توکوفرول ترکیبات فنولیک،فولات منیزیم،پتاسیم ،کلسیم پروتئین،چربی های تک و چند اشباع هستند(2)

اجیل ها و دیابت

ارتباط معکوسی بین منیزیم رژیم  غذایی و خطر ابتلا به دیابت  درمطالعات مشاهده ای یافت شده است .یکی از منابع منیزیم اجیل ها می باشند (15).مصرف متناوب اجیل ها باعث کاهش میزان وقوع دیابت در یک مطالعه بزرگ اینده نگر در زنان شده است(15) .

آجیل ها و فشار خون

فشار خون تقریبا 25%جمعیت بالغ جهان را درگیر کرده است. پیش بینی میشود تا سال 2025 تا 29% هم افزایش یابد. هم ژنتیک و هم عوامل محیطی مانند رژیم غذایی،فعالیت فیزیکی،سن و..مرتبط با افزایش فشار خون هستند. در میان عوامل محیطی رژیم غذایی نقش مهمی را در جلوگیری  و کنترل فشار خون دارد (1).مهم است که روشن شود کدام جزء از رژیم غذایی میتواند اثرات مفیدی را بر روی فشار خون را از طریق نوسان (modulation)عملکرد اندوتلیال  یا دیگر مکانیسم ها اعمال کند .اجیل ها  قسمتی ازرژیم غذایی مدیترانه ای را شامل میشوند  وثابت شده است که رژیم غذایی مدیترانه ای اثر محافظتی در مقابل تغییرات فشار خون دارد .رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از اجیل های مخلوط، قادر به کاهش بیشتر میزان فشار خون از رژیم غذایی کم چرب در طول 3 ماه پیگیری دارد (35) .

تعداد کمی از مطالعات کلینیکال ترایال اثر مصرف اجیل ها را بر روی فشار خون ارزیابی کرده اند.در اکثر این مطالعات اجیل ها  دارای اثرا ت مفید یا بدون اثر بودند .ولی باید توجه داشت که کنترل دوره ایambulatory فشار خون که بهترین راه استاندارد برای ارزیابی فشار خون است .در هیچ کدام از مطالعات استفاده نشده بود.در یک تحقیق که بر روی بیماران با سندرم متابولیک انجام داده بودند . دو گروه موازی تصادفی 50 نفری از بیماران رژیم غذایی سالم همراه یا بدون مکملها وبا 30 گرم اجیل خام(15گرم گدو5/7 گرم مغز بادام و 5/7 گرم مغز فندق ) را مقایسه کردندبعد 12  هفته متوجه شدند که در هردو گروه رژیم غذایی سالم همراه اجیل ها و بدون اجیل ها فشار خون به طور یکسان کاهش پیدا کرده است .در مطالعات اپیدمیولوژی که اثر اجیل ها را بروی بیماران با سندرم متابولیک بررسی کرده بودند تفاوت مشخصی در فشار خون دیده نشد زمانی که هیچ اثر مشخصی روی فشار خون در مطالعه کوچک و کوتاه زمان گزارش نشده بود ، ازمایشات هرمی بزرگتر کاهش مشخصی را هم در فشار خون سیستولیک و هم در فشار خون دیاستولیک بعد از مصرف مکمل اجیل ها در رژیم غذایی مدیترانه ای نشان دادند (15) همانطور که ذکر شد در اکثر کلینیکال تریال ها مصرف اجیل ها را ارتباطی با تغییرات فشار خون  نشان نمی دهند به هر حال کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بعد از مصرف رژیم غذایی سرشار از اجیل ها در 4 مطالعه بررسی شد وتنها یک مطالعه افزایش در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را گزارش داد 15))ارزیابی 24 هفته ای رژیم غذایی کم کالری غنی از بادام زمینی 84 گرم در روز (39%انرژی از چربی) کاهش 11%در فشار خون سیستولیک در مقایسه با رژیم غذایی کم کالری غنی از کربوهیدراتهای کمپلکس نشان داد در یک زیر گروه مطالعات هرمی ( Prevencio´n con Dieta Mediterra´nea) 327 نمونه مورد مطالعه قرار گرفت که کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک  به صورت راندومی در شرکت کننده ها  در  دو گروه رژیم غذایی مدیترانه ای(اجیل ها و روغن زیتون) در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی مشاهده شد چون رژیم غذایی مدیترانه غنی از اجیل ها در مقایسه با رژیم غذایی غنی از روغن زیتون یا رزیم غذایی کم چرب شده تخمین سهم هر کدام اجیل ها یا روغن زیتون  در کاهش فشار خون مشکل است(1) ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

از عللی که میتواند توجیه کننده کاهش فشار خون با مصرف اجیل ها شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1-.مقدار بالای امگا 3 برای کاهش فشار خون مورد نیاز است دریافت امگا 3 ها باعث کاهش فشار خون میشود. دریافت 3-4 گرم امگا3 در روز فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را 2میلی متر جیوه در افراد بافشار خون نرمال  وفشار خون(سیستولیک)4میلی متر جیوه  فشارخون دیاستولیک را5/2 میلی متر جیوه درافراد با فشار خون بالاکاهش میدهد .(41)(42)

2- اجیل ها باعث کاهش کاهش وزن میشوند. هم حتی اگر به وزن ایده ال نرسند نیز باعث کاهش فشار خون میشود(43).

3-دریافت بالای پتاسیم باعث کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا و فشار خون نرمال میشود (44). (بنابراین در افرادیکه مشکل کلیوی ندارند برای کاهش فشار خون مواد غذایی غنی از پتاسیم توصیه میشود)(1).

4-بین دریافت کلسیم غذایی و فشار خون نیز رابطه معکوسی وجو د دارد .

اجیل ها و کنترل وزن
چاقی مخصوصا  چاقی شکمی حتی در افراد جوان منجر به اختلالات متابولیکی مانند مقاومت انسولین یا اختلالات چربی خون میشود وهمچنین ریسک فاکتورهای بیماری های کاردیووسکولار را  در افراد بالغ افزایش می دهد.  چاقی شکمی با انباشتگی بافت چربی توصیف میشود و مرتبط با پروسه های التهابی و استرس اکسیداتیو که هردو عوامل پاتولوژی برای بیماری های کاردیووسکولار هستند می باشد . اخیرا متوجه شدند که چاقی و اضافه وزن در زنان جوان دارای اختلا لات میکرووسکولار مرتبط با درجه چاقی  و هموستاز گلوکز آنها بوده است.حتما کنترل چاقی باید یک استراتژی برای کاهش ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی عروقی باشد.چاقی احشائی باعث تحریک رهائی سیتوکین ها مانندTNFα وlL-6که منجر به افزایش محصولات ROS (reactive oxygen species)  و افزایش استرس اکسیداتیو میشود که به نظر بعضی از محققین مهمترین اثر چاقی بر روی افزایش بیماری های کاردیووسکولار است. (2)دگرگونی مسیر متابولیک لیپو پروتئینVLDL نتیجه ثانویه افزایش چاقی احشایی بر افزایش LDL است که باعث آسیب بیشتر اندوتلیوم میشوند( 2 )اجیل ها دارای  چگالی انرژی بالاوچربی غذایی بالا هستند که این امر به این معنی است که به ازای هر واحد وزن انها انرژی بالایی دارند به طور عمومی مصرف غذاهایی  با انرژی بالا باعث افزایش وزن و چاقی میشود بنابراین توصیه های که برای مصرف مداوم اجیل ها میشود باعث افزایش وزن و اثرات منفی شود (6)پسته ها منبع خوبی از اسیدهای چرب هستند و شاید یکی از نگرانی ها در مورد مصرف مداوم پسته ها افزایش وزن هستند زیرا 70 گرم پسته حاوی 400  کیلوکالری است ولی در یک تحقیق ثابت شده است که مصرف پسته باعث افزایش وزن و BMI بالاتر نمی شود. یک  مطالعه بر روی پرستاران کسانی که به طور مداوم اجیل مصرف میکنند  به مقدار کمی لاغرتر از افرادی که تقربیا اجیل مصرف نمی کنند هستند .مکمل روزانه مغز بادام برای 6 ماه به طور معنی داری باعث افزایش و زن نشد.  احتمالا مصرف اجیل ها باعث رفع گرسنگی و کاهش مصرف دیگر مواد غذایی میشود و متناوبا چربی  اجیل ها بیشتر سوخته میشود تا ذخیره شود(16)(15).
مطالعات اپیدمیولوژیکی  نشان میدهند که افرادیکه به طور منظم از اجیل استفاده میکنند بیشتر از افرادیکه به طور منظم اجیل مصرف نمی کنند لاغر هستند این مطالعات یک رابطه معکوس و یا عدم رابطه بین مصرف اجیل و BMI نشان میدهند. مطالعات که با هدف نقش اجیل ها بر روی کاهش وزن طراحی شده اند نشان می دهند که افرادیکه از رژیم غذایی غنی از اجیل ها استفاده بدون اجیل ها استفاده میکنند بیشتر وزن کم میکنند و کمتر در معرض خطر ریسک فاکتور ها قرار میگیرند . (6)
چندین دلیل وجود دارد که مصرف منظم اجیل ها باعث افزایش وزن نمی شوند:
 1- اجیل ها حاوی پروتئین ها و فیبر بالا با گلایسمی اندیکس پایین هستند که شاید  باعث  دریافت کالری کمتری از دیگر غذاها شود.  خاصیت بافت ترد (crunchy)همه اجیل ها  باعث ایجاد سیری به دلیل عملکرد مکانیکی جویدن  که باعث ترشح هورمون های ضداشتها  مانند کوله سیستوکنین و گلوکاگن مانند پپتید-1 میشود
2- مصرف اجیل ها ممکن است منجر به افزایش مصرف انرژی شود .در انسانها نسبت  بالای اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع در رژیم غذایی میتواند باعث افزایشRMR شود بنابراین  محتوی بالای اسیدهای چرب غیر اشباع در اجیل ها  ممکن است RMR را افزایش دهند
3-برخی تحقیقات پیشنهاد میکنند که چربی موجود در اجیل ها  شاید خیلی قابل دسترسی زیستی نباشند به این معنی که نسبت بالای  این چرب ها در مدفوع دفع میشوند و بنابراین  برای متابولیسم انرژی  قابل دسترسی نباشند (15) (6)


اجیل ها و استرس اکسیداتیو
مشخص شده است که استرس اکسیداتیو نقش مهمی در پاتولوژیCHD بازی می کند . افزایش فرم اکسیژن واکنشی(ROS ) و یا کاهش دفاع انتی اکسیدانها  میتواند به عنوان استرس اکسیداتیو تعریف شود .برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرف برخی از انتی اکسیدانها میتواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. عامل بالقوه انتی اکسیدان کل   Total antioxidant potential (AOP)
مجموعه ساده ای  از فعالیت انتی اکسیدانهای مختلف نیست بلکه یک تعادل پویا که تحت تاثیر اثرات متقابل بین هر جزء انتی اکسیداتیو و اکسیدان است. محصولات reactive oxygen species (ROS)  باعث انجام واکنش های دفاعی انتی اکسیدانها میشود که این امر توضیح دهنده بیماری های کاردیوسکولار و وگسترش اترواسکلروز است . افزایش استرس اکسیداتیو به ریسک  فاکتورهای کاردیووسکولار و و اثرات انها بر روی  مکانیسمهای پیش اکسدانتها (pro-oxidant  )و انتی اکسیدانها تقسیم میشود.
سیستم انتی اکسیدانی به طور مستقیم وابسته به عوامل محیطی مانند دریافت های تغذیه ای است.بعضی مواد معدنی مانند سلنیم باعث کاهش هیدروژن پراکسیدها و کاهش اسیب غشای سلولی می شوند(16).طبق نتایج بدست امده از مشاهدات  به طور غیر قاطع پیشنهاد میشود که اجیل ها بعضی از اندازه های انتی اکسیدانی را بهبود می بخشند. به هر حال ترکیبات مختلف انتی اکسیدانی در پلاسما و بافت ها، اندازه گیری هر کدام از انتی اکسیدانها را به طور جداگانه مشکل می سازد.  به علاوه علت  به عتداخلات بین انتی اکسیدانها مختلف بررسی یکی به تنهایی ممکن است رفلکس دقیقی از عملکرد ترکیبی انها نداشته باشد. بنابراین اندازه گیری مجموعه AOP پلاسما به نظر میرسد نشان دهنده یک پارامتر مناسب بیوکمیکال برای ارزیابی وضعیت سرتاسری انتی اکسیدانها  از دریافت انتی اکسیدانها یا محصولات و مصرف انها در زمان استرس اکسیداتیو است .در تحقیقات که بر روی اجیل ها انجام میشود در شرایط سالم یک هشداری وجود دارد که که بین اکسیدانها و انتی اکسیدانها یک تعادل بسیار ظریفی وجود دارد که  در حالیکه در شرایط پاتولوژی این تعادل به سمت ناحیه اکسیداتو سرعت میگیرد که در نتیجه شرایط غیر قابل کنترل و در حد مرگ اور بالقوه پراکسیداسیون چربی ها رخ میدهد .به هر حال برخی ویتامین های انتی اکسیدانی و و بعضی مواد بیواکتیو با هم شریک میشوند تاواکنش های زنجیره ای پراکسیداسیون لیپیدها را خاتمه ببخشند و به این صورت تعادل به سمت ناحیه انتی اکسیدانی پیش میرود.  ثابت شده است که مکملهای غذایی شامل ویتامینE بتا کاروتن ها  ویتامینC فیتات ها یا ترکیبی از مکمل ها وسعت پراکسیداسیون لیپیدها را کاهش می دهند وAOP را افزایش میدهند. پسته اجیلی است که  که سرشار از ویتامینها ومواد معدنی  انتی اکسیدانی و دیگر ترکیبات بیواکتیو است ثابت شده است که مصرف UNSFAرژیم غذایی بیشتر ازSFA استرس اکسیداتیو را از طریق مکانیسم های ناشناخته کاهش میدهد در این تحقیق یک رابطه ضعیف منفی بین میزان/SFA USFAو ظرفیتMDA در مصرف پسته پیدا شد .افزایش نسبت USFA/SFA شاید همچنین وضعیت اکسیداتیو را در مصرف کننده پسته تغییر دهد  . AOPMDA شاید یک اندیکاتور خوب  تخمین تعادل اکسیدانی و انتی اکسیدانی باشد همچنین نتایج ما ثابت میکنند که این تعادل شاید به سمت انتی اکسیدانها با مصرف پسته شتاب گیرد(3)(16) مصرف پسته به مدت سه هفته نه تنها کلسترول توتال و  اندازه HDL را بهبود می بخشدو همچنین AOP  خون را افزایش می دهد و اندازه MDA  که یک اندیکاتور مهم پراکسید چربی خون است  راکاهش می دهد و همچننین باعث افزایش وزن در داوطلبان سالم نمیشود (16).
BMI رابطه قوی با مقدارCRP موجود در خون دارد و اجیل ها باعث کاهش BMI میشوند (9) .در یک مطالعه رابطه معنی دار مشخصی بین CRP و LDLوBMIوجود دارد( 11).

آجیل ها و انتی اکسیدانها
پسته نسبت به دیگر اجیل ها لوتئین ،بتا کاروتن و گاما توکوفرول بیشتری دارند  .در یک تحقیق مشاهده کردند که افرادیکه رژیم غذایی سرشار از پسته استفاده میکنند لوتئیین ،الفا کاروتن و بتا کاروتن پلاسمای خونشان بالاتر است و همچنین غلظت  LDL اکسید شده کمتری دارند.
 
اجیل ها و التهاب
هم مشاهدات اپیدمیولوژی و هم مطالعات کلینیکی پیشنهاد میکنند که دریافت اجیل ها اثرات سودمندی بر روی ریسک فاکتورهای مقاومت انسولین ،دیابت 2 و بیماری های کاردیو وسکولار از قبیل استرس اکسداتیو ،درجه پایین بیومارکرهای التهابی و ری اکتیویتی رگ ها دارند(15).در یک مطالعه که برروی بیماران سندرم متابولیک انجام شده بود به دوگروه رژیم غذایی سالم دادند ولی در یک گروه از اجیل ها استفاده کردند .در پایان مطالعه اندازه بیومارکرهای التهابی در گردش در هر دو گروه شبیه هم بود. MCP و -18  ILبعد از هردو رژیم کاهش پیدا کرده بودند و لوکوسیت ها و IL-6 بعد از رژیم غذایی اجیل ها کاهش یافته بودند .
 همانطور که ذکر شد اجیل ها دارای اثرات ضدالتهابی هستند. چندین بیومارکر التهابی بررسی شده است و تنها کاهش غلظت سیتوکینIL-6 بعد از مصرف اجیل ها در مقایسه با گروه کنترل یافت شد که این اثر بعد از تعدیل تغییرات وزن بدن کاهش می یابد که نشان دهنده ان است که کاهش ادیپزیتی اهمیت بیشتری نسبت به اثرات ضد التهابی در دریافت اجیل ها وجو دارد(15 ).
اجیل ها و مقاومت انسولین
مدارک کلینیکالی اولیه پیشنهاد میکند که مصرف اجیلها شاید بتواند حسایت انسولین را بهبود ببخشد(15 ).تعداد کمی از مطالعات مصرف اجیل ها را بروی کنترل قند خون و پاسخ انسولین بررسی کردند که جوابها متناقص بود. در یک مطالعه که تفاوت اصلی در دریافت مواد مغذی  افزایش چربیMUFA وPUFA در رژیم غذایی در مقایسه با گروه کنترل بود  . رژیم غذایی سرشار از  این نوع چربی های ذکر شده  باعث بهبود حساسیت انسولین در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی یا سرشار از SFA می باشد (15).در مطالعه که بر روی بیماران سندرم متابولیک انجام شد به نظر میرسید با مقایسه دو رژیم غذایی سالم که یکی همراه با 30 گرم اجیل در هر روز بود در طول 12 هفته مقاومت انسولین کاهش یافت و به طور مرزی باعث بهبود بیومارکرهای التهابی شد .به هر حال در یافت اجیلها نتوانست اثرات روی چربی خون را در جمعیت  بیمار شرکت کننده نشان دهد. اثرات سودمند دریافت منظم اجیل ها روی چربی خون در مطالعات ترایال کلینیکی کوتاه مدت  بر روی افراد سالم و بیماران مبتلا به هایپرکلسترومیا در مناطق مختلف جغرافیایی انجام شده است(15).





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 15 مرداد 1396 10:28 ق.ظ
After looking into a number of the articles on your web page, I really
like your way of blogging. I bookmarked it
to my bookmark website list and will be checking back soon.
Please check out my web site as well and let me know how you feel.
شنبه 31 تیر 1396 03:18 ق.ظ
I couldn't resist commenting. Well written!
پنجشنبه 29 تیر 1396 06:02 ق.ظ
Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around
your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
پنجشنبه 29 تیر 1396 02:15 ق.ظ
I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme.
Did you build this website yourself? Please reply back as
I'm looking to create my own personal blog and would like to know where
you got this from or what the theme is named.
Thanks!
چهارشنبه 28 تیر 1396 12:03 ب.ظ
Thanks for finally writing about >کوچه
بدون بن بست - آجیل ها و بیماری های کاردیووسکولار <Loved it!
دوشنبه 26 تیر 1396 10:17 ب.ظ
Yes! Finally someone writes about foot pain and tingling.
شنبه 24 تیر 1396 06:47 ب.ظ
If some one wants expert view regarding blogging
and site-building after that i advise him/her to visit this webpage, Keep up the pleasant work.
جمعه 23 تیر 1396 12:04 ب.ظ
I'll right away seize your rss as I can not in finding your e-mail
subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you've any?
Kindly allow me realize in order that I may just subscribe.
Thanks.
سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 04:59 ب.ظ
Incredible quest there. What occurred after? Thanks!
دوشنبه 4 اردیبهشت 1396 01:23 ب.ظ
I feel that is one of the such a lot important information for me.
And i'm glad reading your article. But want to remark on few basic issues, The site taste is great, the articles is actually great : D.
Excellent activity, cheers
چهارشنبه 23 فروردین 1396 05:16 ب.ظ
Good web site you have got here.. It's difficult to find high-quality writing like yours nowadays.

I really appreciate people like you! Take care!!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ

نه تو می مانی و نه اندوه
و نه هیچیک از مردم این آبادی...
به حباب نگران لب یک رود قسم،
و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت،
غصه هم می گذرد،
آنچنانی که فقط خاطره ای خواهد ماند...
لحظه ها عریانند.
به تن لحظه خود، جامه اندوه مپوشان هرگز.

مدیر وبلاگ : Raziyeh
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :